IMG_8106   IMG_8105

 

Interview bij BabyBeGood.nl

Interview bij Vrijwilligsters.nl

Gemeente Nieuws en De weekendkrant Arnhem
7 oktober 2012

 

Interview voor de week van de borstvoeding bij STMG

 

Gemeente Nieuws 11 augustus 2012

Arnhemse Koerier 2 mei 2012

In De Gelderlander op 29 maart 2012

Opening Wandelwagensoos op 11 februari 2012

 

Baby-café voor kersverse moeders

door Elise Meester op 27 mrt, 2012 • 21:38 Reageer

ARNHEM- Zodra je de deur opendoet komt de geur van Zwitsal je al tegemoet. Je hoort babygeluidjes – huilen, lachen, het onverstaanbare gebrabbel van de eerste woordjes. Het geluid van het oppoppen van boerderijdiertjes uit een kleurrijk stuk speelgoed. Een créche? Nee- even ben je verward. Want daar, zodra je binnenloopt, zit een hele groep moeders. Ze zijn druk bezig te kletsen en genieten een drankje. Zo af en toe wordt een blik geworpen op de rondkruipende spruiten. Maar de moeders zijn bovenal aan het relaxen. Het babycafé. Een ideale ontspanningsplaats voor een drukke moeder.Het babycafé heet officieel de Wandelwagensoos en is opgericht door Angelike Nühn. Angelike: ‘’De Wandelwagensoos is een ontmoetingsplaats voor moeders met baby’s. Zo kun je ervaringen uitwisselen, een gezellige tijd hebben, en nieuwe vriendinnen maken. Toen ik moeder werd was ik regelmatig alleen thuis met mijn dochtertje Rozemarijn. Ik had behoefte aan contact met andere moeders. Daaruit is dit initiatief gerold. ’’ Ook komen er regelmatig leuke workshops. Zoals vandaag. Vandaag worden saaie schilderijlijstjes en ei-gele zwitsal dozen omgetoverd tot pip-achtige juweeltjes. Omringd door papier, bloemetjes en lijm kletsen de dames voluit. ‘’Mijn thema is Winnie the Pooh’’, vertelt een hoogzwangere moeder trots over haar baby-kamer. Even vertrekt haar gezicht. ‘’Gaat het?’’ vraagt Angelike. ‘’Ja, ze zit te schoppen..’’ lacht de moeder terwijl ze even over haar buik wrijft. Een gesprek ontketend over baby-kamers. Gevolgd door gesprekken over huilbaby’s, zelf genaaide babykleertjes, en de hoeveelheid uren slaap je die nacht gehad hebt. Met dat laatste houdt Angelike zeker rekening. ‘’Ik hoop dat er steeds meer moeders naar de Wandelwagensoos komen. Vooral omdat het heel onzeker is of je als moeder wel kunt komen. Als je baby’tje moe of ziek is of jijzelf voelt je vermoeid, dan blijf je liever thuis. Dat begrijp je als moeder!’’Aan het eind van de middag druppelt iedereen langzaam weer naar huis. Het intensieve mama-leven in. Maar dit keer gewapend met een gepimpte zwitsaldoos.De Wandelwagensoos is elke woensdag tussen 14:00 en 16:00 in Paviljoen de Kookplaats,
Utrechtseweg 310. Voor meer informatie: http://www.wandelwagensoos.nl/contact/ Check ook het DagArnhem radio-item voor een interview met Angelike Nühn (door Irene Hollebrand):

 

Zondagkrant babycafé Arnhem

Ecomama

Voor een gezond en hip leven

 

Home > Viva Mama! > Viva Mama! Angelike

Viva Mama! Angelike

Mama Angelike is initiatiefnemer van de WandelwagenSoos in Arnhem.

Viva Mama! Angelike
Thursday February 16, 2012

In de rubriek Viva Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

Vertel! Wie ben je?

Mijn naam is Angelike Nühn, 28 jaar, moeder van dochter Roosmarijn van 10 maanden. Samen met mijn vriend Bart woon ik in Arnhem vlakbij grote parken en bossen. Een heerlijke plek om te wonen met een baby. De eerste banden van de kinderwagen heb ik dan ook al versleten.
Lees verder op http://www.ecomama.nl/viva-mama/viva-mama-angelike/